tomašević krpa rupe

[DOKUMENT] Zagreb se rješava atraktivnih poslovnih prostora, evo tko će ih kupiti i po kojoj cijeni

Bionic
Reading

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio prodaju poslovnih prostora u vlasništvu grada objavljeno je i koje nekretnine idu u prodaju, ali i po kojoj cijeni

S obzirom na lošu situaciju u Zagrebu, nova gradska uprava planira za početak prodati 17 poslovnih prostora i 11 garaža od ukupno dvije tisuće poslovnih prostora u gradskom vlasništvu. 'Što više njih dat će se u zakup, zakupnina će biti komercijalna, a isto tako, kada postoji interes da se komercijalni poslovni prostori kupe od Grada, da ih onda Grad i proda, kako bi se i time povećali prihodi', objasnio je Tomašević.

Tomašević je najavio da će se na sljedeću Gradsku skupštinu krajem listopada ići s prodajom 25 poslovnih prostora, za koje je procijenjena vrijednost 22 milijuna kuna. Te nekretnine neće ići u javnu prodaju, već su njihovi kupci pravne i fizičke osobe koje su već najmanje pet godina u najmu.

'Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora propisano je da se poslovni prostor u vlasništvu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave može prodati sadašnjem zakupniku iz članka 2. stavka 1. tog Zakona koji ima sklopljen ugovor o zakupu s jedinicom lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji uredno ispunjava sve obveze iz ugovora o zakupu i druge financijske obveze prema jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave, pod uvjetima i u postupku propisanim Zakonom i u skladu s odlukama koje će donijeti nadležna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, i to na temelju popisa poslovnih prostora koji su predmet kupoprodaje, koji će se javno objaviti', rečeno je tportalu u Gradu.

  • +18
Ilustrativna galerija / Tomašević komentirao stanje u Zagrebačkom holdingu Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Atraktivne gradske nekretnine neće ići na dražbu, pa tko najviše da, nego je njihovu cijenu procijenila u elaboratima Nedjeljka Čengija, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina koja je i ranije procjenjivala nekretnine za Grad Zagreb.

Najskuplja nekretnina na popisu je poslovni prostor od 373 kvadrata u Palmotićevoj 30, do sada u zakupu tvrtke Four dots, a koja u njemu ima uhodani istoimeni hostel. Oni su iskazali namjeru da kupe tri prostora na toj lokaciji, a cijena je 7,5 milijuna kuna.

Vlasnik tvrtke je Domagoj Pralas te je dobio u zakup bivši učenički dom na toj lokaciji 2014. godine. Pralas je zet bivšeg gradskog pročelnika Ivice Lovrića i bliskog suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Bio je i direktor i suvlasnik Slastičarnice Zagreb, kultne slastičarnice u srcu Zagreba koju desetljećima vodi obitelj Redžepi. Trenutni vlasnik slastičarnice na papiru je tvrtka MAS 4 d.o.o. u vlasništvu Gzima Redžepija, bliskog prijatelja Milana Bandića.

Prodaje se i ulični poslovni prostor u Ulici Hrvoja Macanovića 10 od 433 kvadrata za 5,3 milijuna kuna. U najmu je do sada bila tvrtka Vrutak.

Na popisu je i poslovna zgrada s dvorištem u Prekratovoj 25, čiji je zakupac tvrtka Etigraf. Ta se zgrada prodaje za 2,24 milijuna kuna.

Popis poslovnih prostora, garaža,i kupce i cijene možete pogledati u dokumentu.

Prodaja by nsucec on Scribd