OPTUŽBE IZ POŽEGE

Dokazi da se Đapić nezakonito bogatio

30.12.2008 u 16:36

Bionic
Reading

Nezavisni vijećnik u Skupštini Požeško-slavonske županije Božidar Lujanac rekao kako posjeduje dokumentaciju iz koje je vidljivo da je predsjednik HSP-a Anto Đapić, kako je rekao, duboko zavukao ruku u džep građana te županije

Vijećnik tvrdi da su građani platili izbornu kampanju HSP-a te Đapića ustoličili na mjesto osječkog gradonačelnika.

 

To dokazuje famozni ugovor o poslovnoj suradnji između HSP-a i Kamen-Ingrada, a danas je to tema svih medija, rekao je Lujanac, bivši vijećnik HSP-a. Kako je dodao, 'može se reći da je Đapić magistrirao u Splitu, doktorirao u Požegi, a stečeno znanje primjenjuje u Osijeku, čemu sam svjedočio na prošloj sjednici osječkog Gradskog vijeća.'

 

U stanci te sjednice od 22. prosinca na tiskovnoj konferenciji vijećnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić obrazlagao je inicijativu za razrješenje Ante Đapića s mjesta predsjednika Vijeća, a na toj su tiskovnoj konferenciji nazočili i Božidar Lujanac i Dražen Keleminec, predsjednik Hrvatskoga pravaškog pokreta koji je Đapića i kazneno prijavio.

 

Lujanac je danas izjavio kako se nada da će pravna država u ovom slučaju biti djelotvorna kako je djelotvorna i u procesuiranju hrvatskih branitelja, te kako ne će dopustiti da se kriminal i kriminalne radnje štite saborskim imunitetom.

 

Lujanac je podsjetio na događaje od prije tri godine kad mu je kao vijećniku HSP-a bio onemogućen ulazak u županijsku zgradu i sudjelovanje na sjednici Skupštine. Kako je rekao, bio je napadnut kad je javnosti pokušao predočiti malverzacije između Županijske uprave za ceste, Požesko-slavonske županije i tvrtke Kamen-Ingrad.

 

'Kad sam lani na tiskovnoj konferenciji rekao da posjedujem dokumentaciju kojom ću dokazati da je predsjednik HSP-a Anto Đapić duboko zavukao ruku u džep građana Požeško-slavonske županije, bio sam pretučen usred Pakraca', ustvrdio je Lujanac.

 

Osvrnuvši se i na sadašnje stanje u Županiji, naveo je kako je isto kao i za mandata bivšega župana Ante Bagarića jer su pitanja za aktualni sat naručena i za sve se uvijek okrivljuje bivša vlast.

 

Lujanac je podsjetio kako je protiv bivšega župana Ante Bagarića podnio dvije kaznene prijave te kaznenu prijavu protiv predsjednika HSP-a Ante Đapića. Zanijekao je da stoji iza anonimnih prijava protiv Đapića Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.