SASTANAK KOD TORINA

Dogovor o suradnji Rijeke i Juventusa

13.03.2012 u 17:10

Bionic
Reading

Delegacija HNK Rijeke, u kojoj su sudjelovali i aktualni i budući članovi uprave, posjetili su trening kamp Juventusa gdje ih je dočekalo izaslanstvo najtrofejnijeg talijanskog kluba

Sastanak je, prenosi Novi list, održan u Vinovu, Juveovom kampu od Torina udaljenom 14 kilometara. Rijeke j poslala jaku delegaciju na čijem je čelu bio talijanski naftaš Gabriele Volpi koji pod Kantridu ulaže milijune i nakon preoblikovanja će postati značajan dioničar kluba. U perspektivi i prvi privatni vlasnik Rijeke.

Eventualni zaključci nisu navedeni, ali poznato je da je na talijanskoj strani stola prednjačio Giuseppe Marotta. Riječ je o generalnom direktoru 'stare dame' koji je prije dvije zime preuzeo sportsku politiku kluba. Doveo je seriju pojačanja, ustrojio svježu mrežu skauta i arhitektirao sastav koji je danas jedina neporažena momčad starog kontinenta.

Rijeka je u redove Juventusa prije 19 godina dala Zorana Bana, a prije tri godine je istu rutu (posredno, preko Livorna) prošao i Dario Knežević. Obzirom da se na Kantridi priprema novi sportski uzlet, ostaje nadati se da će sastanaku Vinovu biti začetak nove uspješne suradnje Rijeke s jednim od najvećih klubova svijeta.