VRUĆI STOLAC

Dođite u Trešnju na GONG-ovu debatu o EU-u

  • Autor: S.S.
  • Zadnja izmjena 20.01.2012 12:10
  • Objavljeno 19.01.2012 u 20:31
Europska unija

Europska unija

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Posljednja GONG-ova debata o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji uoči referenduma 22. siječnja održat će se u petak između 12 i 13 sati u Gradskom kazalištu Trešnja na zagrebačkoj Trešnjevki. Događaj je otvoren za građane koji će imati priliku postaviti pitanja, a tportal će i ovaj put osigurati prijenos uživo na svojim stranicama

Mišljenja, stavove i argumente o tome zašto Hrvatska (ne) treba ući u EU u petak će sučeliti Jasna Marić Krajačić Vedran Horvat na strani zagovornika te Roko Šikić i Zvonko Čapko na strani protivnika ulaska u EU.

Jasna Marić Krajačić stručnjakinja je za europske fondove i regionalnu politiku s magisterijem iz Europskih studija College of Europeiz Brugesa. Radi u banci gdje vodi odjel za fondove EU-a, a prethodno je, među ostalim, radila u Ministarstvu za vanjske i europske poslove te kao diplomatkinja u Bruxellesu. Živjela je u Sloveniji, Njemačkoj, Belgiji i SAD-u.

Sociolog Vedran Horvat magistrirao je zaštitu ljudskih prava na Sveučilištu u Bologni. U zagrebačkom uredu Heinricha Bölla Stiftunga, njemačke zelene političke fondacije, vodi programe u području ekologije i demokratizacije. Objavljivao je novinarske tekstove, stručne i znanstvene radove o ljudskim pravima, ekologiji, migracijama, znanosti i religiji.

Matematičar i informatičar Roko Šikić suinicijator je i čelni čovjek udruge Volim Hrvatsku, pokreta koji se zalaže za otvaranje javne rasprave i rasvjetljavanje istine o posljedicama mogućeg ulaska Hrvatske u EU-u. Partner je u tvrtki koja se bavi izgradnjom i opremanjem suvremenih stočnih farmi i skladišta poljoprivrednih proizvoda.

Zvonko Čapko, ekonomist i docent na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, dopredsjednik je stranke Volim Hrvatsku – NE u EU, direktor udruge osoba s invaliditetom Mogu i ja, suosnivač i predsjednik skupštine Braniteljske zadruge Pleter te predsjednik Hrvatskog košarkaškog kluba Pleter, čiji se ženski sastav bori u prvoj košarkaškoj ligi.

I posljednju debatu, kao i prethodne dvije, moderira cijenjena novinarka i urednica Mirjana Rakić.

Podsjetimo, u prvom GONG-ovom okršaju na temu članstva u EU sudjelovali su Tvrtko Jakovina Petar Macut, dok su u drugoj debati snage odmjeriliŽeljko Ivanković Darko Polšek (zagovornici) te Marko Kostanić i Darko Mihajlović (protivnici ulaska u EU).

GONG provodi projekt 'EU IN Forum – povećanje razumijevanja procesa integracije i članstva u EU' u partnerstvu s udrugom Delta iz Rijeke. Projekt sufinanciraju Europska unija kroz program IPA INFO 2009 Civil Society EU Info (69.972,50 eura),European Fund for the Balkans kroz regionalni policy program 'Think andlink', Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (5.250 eura) te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (20.000 kuna).

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi