veliki incident

Dodikov savjetnik potegnuo pištolj na poduzetnika u centru Trebinja

17.09.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Branislav Okuka, savjetnik predsjednika Republike Srpske i šefa SNSD-a Milorada Dodika u nedjelju je izazvao veliki incident u Trebinju kada je potegnuo pištolj na poduzetnika Momčila Mandića.

Incident se zbio ispred hotela "Central park" u samom centru Trebinja, piše Oslobođenje. Policija je brzo intervenirala i privela Okuku u policijsku postaju na ispitivanje.

Kako saznaje BN, Momčilo Mandić se također nalazi u trebinjskoj policijskoj postaji, gdje daje izjavu o incidentu.

Glasnogovornica Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić kazala je da u vezi s ovim događajem ne mogu dati nikakve podatke, dok policijski službenici ne utvrde detalje i okolnosti.

Okuka je bio jedan od ključnih savjetnika Milorada Dodika i tijekom rata BiH služio je kao pripadnik policije RS. Povezuje ga se i sa Udruženjem "Čast otadžbine", kao i s jedinicom "Srpska čast".

Inače, Okuka je ranije bio zaposlen više od desetljeća u firmi Momčila Mandića, gdje je kako tvrde Mandići, dobio otkaz zbog “krađe goriva”.

Prije rata u BiH današnji poduzetnik Momčilo Mandić radio je kao policajac u Sarajevu, a nakon prvih višestranačkih izbora postao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Alije Delimustafića.

Početkom rata 1992. Mandić odlazi na Pale i ubrzo postaje ministar pravosuđa u prvoj Vladi Republike Srpske, a kasnije i šef Predstavništva Vlade RS u Beogradu.

Zbog sumnji da je dio mreže ratnog zločinca Radovana Karadžića stavljen je na američku "crnu listu".

Nakon atentata na premijera Zorana Đinđića, Mandić je uhićen u akciji Sablja. U zatvoru je ostao pet mjeseci, a pušten je zbog nedostatka dokaza.

Ponovno je uhićen 17. kolovoza 2005., a 2006. pred Odjelom za organizirani kriminal i korupciju Suda BiH osuđen je na pet godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti u razdoblju dok je bio direktor i predsjednik Upravnog odbora Privredne banke Srpsko Sarajevo.

Bio je zastupnik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije, a odnedavno je ponovno angažiran u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) u RS-u.