ivan giljanović giljo

Dobio pet godina robije, a pa podivljao u splitskoj sudnici

06.12.2019 u 17:46

Bionic
Reading

'Sudili ste me po imenu i prezimenu, niste vjerodostojna sutkinja. Dali ste mi pet godina, to će vam pasti. Robija me ne boli, dajte mi još deset, ja sam na robiji kao kući. Koliko su ti platili? Ima Boga, on će mi suditi, a i tebi! Silovatelju dajete dvije godine...Malo je pet, dajte mi još 25 godina. Čovik mi je misecima pritija... Neću slušati ovo, iden ča....Ja sam najjači!! - vikao je u petak u sudnici Županijskog suda u Splitu Ivan Giljanović zvani Giljo

Njemu je sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Višnjom Strinić izreklo nepravomoćnu petogodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva s neizravnom namjerom Marka Bekavca početkom svibnja prošle godine u kafiću "Clo", piše Slobodna Dalmacija.

Iako mu je izrečena minimalna kazna (raspon je od pet do 20 godina) Giljanović se s tim nije mogao pomiriti pa je u dva navrata uzviknuo da ne može više slušati sutkinju koja je krenula obrazlagati odluku te je krenuo prema vratima sudnice. Ona ga je vrlo smireno i hladnokrvno pokušala primiriti, no nije uspjela.

Ivan Giljanović Giljo Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

U prvom pokušaju Giljanovića su u izlasku spriječili pravosudni policajci koji su ga, po nalogu sutkinje, vratili na stolicu da bi u drugom pokušaju on još odlučnije krenuo prema izlazu pa su pravosudni policajci, da ne dođe do još većeg remećenja mira u sudnici, procijenili da je pametnije da ga isprate van sudnice.