VELIKI INTERES

Do sada 112 prijava za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu

24.04.2017 u 15:53

Bionic
Reading

Na javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme do sada je zaprimljeno 112 prijava, doznaje u ponedjeljak Hina iz Ministarstva znanosti i obrazovanja

Očekuje se da će konačan broj prijava biti veći, s obzirom da su neke prijave vjerojatno poslane poštom, ističu iz Ministarstva. Rok za prijavu na natječaj bio je 22. travnja, a rezultati će biti poznati najkasnije 30 dana od isteka roka za prijavu.

S obzirom na to da je riječ o jedinstvenom natječaju, do otvaranja prijava neće se znati koliko se kandidata prijavilo za voditelja, a koliko za članove Ekspertne radne skupine, napominju iz MZO-a.

Temeljne zadaće Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu su inoviranje i osuvremenjivanje Nacionalnoga okvirnog kurikula i usklađivanje različitih dokumenata obrazovne politike.

Ekspertnu radnu skupinu čine voditelj i dvanaest članova. Za članove Ekspertne radne skupine odabiru se po jedan stručnjak u odgoju i obrazovanju s najmanje deset godina iskustva u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, osnovnoj školi, gimnaziji, strukovnoj te umjetničkoj školi, zatim jedan stručnjak s nastavničkih studija,  po jedan stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) te društveno-humanističkog područja, dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja te jedan stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kandidati koji su se prijavili za voditelja Ekspertne radne skupine trebali su, uz ostale dokaze, priložiti razrađeni akcijski plan na temelju mjera Strategije u kojima je ERS naveden kao provoditelj.