DRŽAVNE INSTITUCIJE ZAKAZALE?

Djevojčicu u Bjelovaru zamalo ubio gol

25.09.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Sedmogodišnja djevojčica iz Bjelovara na sreću je samo lakše ozlijeđena nakon što joj je na glavu pao metalni gol. Nesreća se dogodila u nedjelju, 20.rujna, na igralištu u bjelovarskom Boriku

Njezin je otac Siniša Šarić prozvao Grad i bjelovarsku policiju zbog nebrige te presporog reagiranja na ovu nesreću. Igralište Borik u vlasništvu je grada Bjelovara.

Sporni je gol uklonjen dva dana nakon nesreće. Na Šarićevo inzistiranje oglasio se i Grad. Objašnjeno mu je da gol nije u njihovu vlasništvu, no da će ga svejedno ukloniti. Također mu je rečeno da o igralištima ne brinu preventivno, već da reagiraju na dojavu roditelja.

Na naš upit pročelnik za komunalne poslove grada Bjelovara Mirko Čorba odgovara da je golove najvjerojatnije 'postavila grupa rekreativaca'. Naglašavaju da su golovi uklonjeni nakon policijskog očevida. 'Ponovno napominjemo da nijedna sprava na dječjem igralištu koju je Grad postavio nije pokretna. Grad Bjelovar vodi brigu o dječjim spravama i prostorima na svim dječjim igralištima', stoji u odgovoru.

Siniša Šarić je i policiji prijavio slučaj. Tri dana nakon nesreće došao je s kćeri i sinom, koji je u vrijeme nesreće također bio na igralištu, na ispitivanje. 'Zar policija nije trebala odmah po mojoj prijavi otići i osigurati igralište te naložiti Gradu Bjelovaru pregled svih ostalih igrališta? Koliko djece još mora stradati da odgovorni nešto poduzmu?' pita se Šarić.

Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske kazao nam je da zasad nisu utvrdili kazneno djelo u ovom slučaju. Kazao je da je riječ o nesretnom slučaju te da takve golove 'ima svako selo'.