SRPSKI SPECIJALCI SPREMNI

Djelatnici parlamenta BiH bi kući djeci

17.06.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Građani koji prosvjeduju pred zgradom Parlamenta BiH od ranih jutarnjih sati blokirali su sve izlaze iz zgrada institucija BiH želeći onemogućiti parlamentarcima da napuste zgradu prije nego što ispune njihov zahtjev i donesu konačan Prijedlog zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB).

Međutim, u zgradi je nekoliko sati blokiran veliki broj zaposlenika institucija BiH, koji apeliraju na građane koji prosvjeduju da ih puste da idu kućama.

'Mi nismo ništa krivi, mi ne donosimo odluke, pustite nas da idemo kućama našoj djeci', poručili su zaposlenici javlja Klix.ba.

Klixu su se obratili i zaposlenici Ministarstva sigurnosti koji kažu da se osjećaju kao taoci i da nije nimalo ugodno biti zatvoren u zgradi.

Za to vrijeme ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Radislav Jovičić uputio je pripadnike Specijalne jedinice policije u Istočno Sarajevo 'zbog događanja oko zgrade institucija BiH u Sarajevu i eventualne potrebe evakuacije predstavnika iz RS iz Parlamenta BiH i Vijeće ministara BiH', priopćio je MUP RS, a prenosi Avaz. Kako se navodi, Jovičić je ovu odluku donio po naredbi predsjednika RS Milorada Dodika i premijerke RS Željke Cvijanović. Jovičić je izjavio da su 'u stanju pripravnosti i pripadnici Jedinice za podršku Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo, te da će se situacija i dalje pratiti'.