suzdržana ministrica

Divjak o Barišiću: Moramo imati nultu stopu tolerancije na varanje

03.08.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u četvrtak dopis stručnog povjerenstva Sveučilišta u Augsburgu koje je ministra Pavu Barišića obavijestilo kako njegov doktorski rad nije autoplagijat, što je dotični ministar protumačio kao gotovu odluku

'Kao društvo moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvo varanje, bez obzira radi li se o obrazovnom, znanstvenom ili gospodarskom sustavu', komentirala je Divjak, a prenosi televizija N1.

'Mislim da je izuzetno važno da mi naučimo prihvaćati konačne odluke Povjerenstava koja se bave etičkim pitanjima bez obzira dolaze li one iz Hrvatske ili iz Njemačke. Još je važnije da izgradimo sustav koji će na transparentan i neovisan način rješavati etička pitanja i dvojbe', kazala je ministrica.

Divjak je komentirala i Barišićevu izjavu po kojoj će ista skupina koja je do sada radila obrazovnu reformu to nastaviti raditi i dalje.

'Bivši ministar ima svoja očekivanja, a ja imam svoje planove, a ja sam sad u poziciji', kazala je ministrica.

Podsjetimo, stručno povjerenstvo Sveučilišta u Augsburgu utvrdilo je da doktorski rad bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića nije autoplagijat. Ta odluka nije konačna i ona koju će sredinom rujna donijeti vodstvo tog sveučilišta može biti drugačija.