bivša ministrica

Divjak: Ministar me ne treba zvati, treba samo pogledati na mrežne stranice Ministarstva

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 27.08.2020 11:55
  • Objavljeno 27.08.2020 u 11:55
Blaženka Divjak

Blaženka Divjak

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da je dobro da se ministar Fuchs široko konzultira i poziva njene savjetnike, ali da nije fer govoriti da mu ništa nije ostavljeno te da je trebao samo pogledati sve što je objavila još u lipnju

'Ostavili smo iskustvo, cijeli semestar online, napravili ankete, analizirali i sve objavili, u lipnju je donesen Akcijski plan sa scenarijima za novu školsku i akademsku godinu, potpisala sam ugovore o nabavci opreme preko EU fondova, prenamijenili smo i napisali nove projekte za 400 milijuna kuna EU novca potpore za COVID', rekla je bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1 Televiziju te dodala da ju ministar ne treba zvati već sve to samo pogledati na mrežnim stranicama ministarstva.

Upozorila je da smo u prošloj godini mješoviti model imali samo u razrednoj nastavi i da tu može biti izazova u pripremanju. Podsjeća da odluke o tome tko može, a tko ne može u školu i dalje ovise o epidemiolozima i liječnicima, a da bi za razrede bilo bolje da alterniraju nego da se ide u direktno prenošenje.

'Za to treba imati jako dobru opreme i kamere za online, pa onda sve to isto učenik mora imati doma, koliko sam shvatila i Carnet ima ograde oko toga', rekla je.

Dodala je da učitelji i nastavnici imaju 40 sati radnog vremena tjedno, gdje su oni definirali kako se priznaje norma kada je bilo online.

'Sindikati će uvijek biti nezadovoljni, ali treba biti pošten, ako nemamo tjelesni i glazbeni, ne može se ne raditi već razraditi poštenu normu', dodala je Divjak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!