NADZOR JOŠ TRAJE

Divjak: Inspekcija je utvrdila propuste u radu ravnatelja zadarske škole

08.02.2019 u 16:51

Bionic
Reading

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja poslalo inspekciju u zadarsku školu u kojoj je učenik 'žigosao' kolegicu užarenim upaljačem, ministrica Blaženka Divjak dobila je prve informacije

'Upravo sam dobila prve informacije iz Zadra. Do sada je u inspekcijskom nadzoru, koji i dalje traje, nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujem da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja', poručila je Divjak.

MZO je u četvrtak u školu uputilo prosvjetnu inspekciju zbog slučaja vršnjačkog nasilja u kojemu je učenik te škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova 'U' opekao kolegicu i kolegu, a danas je, potvrđeno je Hini iz MZO-a, zbog kompleksnosti slučaja iz Splita u Zadar upućen još jedan inspektor.

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda škole, podnijela državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog nanošenja tjelesne ozljede.

Otac ozlijeđene djevojke u petak je za N1 televiziju rekao da je njegova kći tijekom dana u školi primila nove prijetnje.

Ministrica Blaženka Divjak u četvrtak je izjave ravnatelja škole Joze Dragića o tom slučaju ocijenila potpuno neprimjerenima, oštro osudivši sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju. Ravnatelj je, naime, sve nazvao dječjom igrom.