KUKU TE LELE

Disney ugasio Lucasarts

04.04.2013 u 12:39

Bionic
Reading

Recesija? Glad? Pohlepa? Bezobzirnost? Tko će ga znati?

Prema posljednjim vijestima, Lucasarts službeno više ne postoji. Tijekom jučerašnjeg dana pristigle su službene izjave kako Disney ne planira dotičnu firmu održavati na životu. Lucasartsovih 150 zaposlenika predodređeno je za premještaje ili otkaze, a svi projekti na kojima je firma radila efektivno su ugašeni. U slučaju da niste upoznati s njima, njihova imena su Star Wars 1313 i Star Wars: 1st Assault.

 

O ovom govorimo

 

Iako nam je zbog čistog naleta nostalgije jednostavno žao autora legendarnog Monkey Islanda, Dark Forcesa i Maniac Mansiona, činjenica je da se firma dosta klimala tijekom prošlih deset godina. Naslovi poput Pod Racera i Force Unleasheda nisu postizali stelarne rezultate što je utjecalo na firminu reputaciju i financijsku bilancu. Nekako nam se čini kako je upravo zbog toga Disney odlučio povući utikač. Bilo kako bilo, ma kakvom se realna situacija ispostavila, ikone popug Guybrusha, Zaca, Indija i Kraka ostati će nam zauvijek u sjećanju.

 

Baj baj 1st assault!

 

 

Opet, u drugu ruku...nekako nam se čini kako zaposlenici Lucasartsa zbog referenci neće imati prevelikih problema u traženju novog posla...

 

Aaah nostalgija! Zac McCracken and the Alien Mindbenders