miroslav živko

Direktor Gradske plinare Zagreb podnio ostavku, već se zna tko je novi šef

26.09.2022 u 10:30

Bionic
Reading

Miroslav Živko, direktor Gradske plinare Zagreb, jutros je podnio ostavku

Živka je imenovala nova vlast u Zagrebu početkom veljače, pa odlazi nakon samo osam mjeseci. Sadašnji direktor Plinare ranije je bio zamjenik direktora, piše 24 sata.

Prema neslužbenim informacijama, ostavku je podnio jer nije htio potpisati suglasnost za kredit Zagrebačkog holdinga od 240 milijuna eura, za koji bi jamčila i Gradska plinara.

Priiopćenjem se oglasio i Zagrebački holding, izvijestivši da je za novog direktora imenovan Goran Popović.

'Na današnjoj sjednici Skupštine društva Gradske plinare Zagreb d.o.o. donesena je odluka kojom se na mjesto direktora Gradske plinare Zagreb d.o.o. imenuje g. Goran Popović na razdoblje od 6 mjeseci, odnosno do izbora novog direktora/člana Uprave putem javnog natječaja. Dosadašnji direktor Društva, g. Miroslav Živko razriješen je s dužnosti direktora/člana Uprave Društva na vlastiti zahtjev. On će po isteku otkaznog roka karijeru nastaviti van Društva, te mu se Uprava Zagrebačkog holdinga zahvaljuje na dosadašnjem radu', stoji u priopćenju Holdinga.

Goran Popović je diplomirani inženjer strojarstva s bogatim menadžerskim iskustvom, ponajprije u investicijama i održavanju. Karijeru je gradio u Atlantic Trade d.o.o., Merkantile d.d. i drugim društvima, a od svibnja 2022. godine zaposlen je kao nadležni rukovoditelj poslova upravljanja projektima na razini društva Zagrebački holding d.o.o.