BOLNI REZOVI U ŠUMADIJI

Direktor bolnice se odrekao pola plaće

29.12.2012 u 20:59

Bionic
Reading

Nebojša Arsenijević, v. d. direktora Kliničkog centra u Kragujevcu, odlučio se odmah po preuzimanju dužnosti odreći polovice plaće, kako bi pomogao jednoj od najzaduženijih medicinskih ustanova u Srbiji. Prije toga je raskinuo ugovor s dvjestotinjak ljudi, medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je bolnica angažirala na određeno

'Liste čekanja, dugovi, višak, ali i manjak radnika samo su neki od problema koji su zatekli Nebojšu Arsenijevića, v. d. direktora Kliničkog centra u Kragujevcu. I dok obećava bolju organizaciju rada, jedna od prvih mjera koje je poduzeo bio je zahtjev Upravnom odboru da mu za polovicu smanji plaću', donosi B92 priču o dr. Arsenijeviću.

Jedna od prvih mjera koje je poduzeo je to što se odrekao polovine svoje plaće, pa tako umjesto 245.000 njegova plaća iznosi 117.000 dinara (oko 7.765 kuna).

Ukupna dugovanja Kliničkog centra u Kragujevcu iznose oko 10 milijuna eura i riječ je o jednoj od najzaduženijih ustanova tog tipa u Srbiji.

'Dan počinje tako što je prijetnja blokade računa ili blokada računa ili, što je još nepovoljnije, prijetnja ili ostvarivanje prijetnje da nešto od materijala neće biti isporučeno, što je ugovoreno, zbog dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu iz 2007, 2008, 2009. ili 2010, ja više i ne znam kad su nastajala', kaže Arsenijević.

I dok im, kako tvrdi, nedostaje, između ostalog, i 470 medicinskih sestara, novi direktor Kliničkog centra kaže da je bio primoran raskinuti ugovor s više od 200 medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je bilo angažirano na određeno. Njih je bolnica plaćala iz vlastitih fondova i ostala im dužna oko 27 milijuna dinara.

'Ja sam nesretan što moram dati ovu izjavu - da sam ja nekome dao otkaz, da sam ja nekome upropastio život ili porodicu, ali taj dug postaje sve veći, ali ono što ja mogu obećati je da sve što im duguje ova ustanova bit će i plaćeno', kaže Arsenijević.