vremenska prognoza

DHMZ za Jadran izdao narančasti meteoalarm zbog jakog juga, u ostatku zemlje promjenjivo oblačno, sljedeći tjedan ponovno zahlađenje

06.02.2021 u 09:39

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim poslijepodne, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu

Uz više oblaka malo kiše može pasti uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, prognoza je DHMZ-a.

U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, u gorju i olujnim, a za gotovo cijeli Jadran izdan je narančasti meteoalarm zbog mjestimice vrlo jakog juga čije će brzine dosezati do 100 km/h.

Temperatura i dalje osjetno viša od prosjeka, pa će najviša dnevna biti uglavnom između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva.

U noći na nedjelju dolazi jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, sredinom dana i drugdje, no na krajnjem istoku tek navečer. Kiša će ponegdje na Jadranu i uz njega biti obilna. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju i jak, a na Jadranu jako i olujno jugo i oštro. I dalje iznadprosječno toplo, s najnižom temperaturom zraka između 4 i 9 na kopnu i od 10 do 15 na Jadranu, dok će najviša dnevna biti uglavnom između 12 i 17 stupnjeva.

Od ponedjeljka će temperature u većem dijelu zemlje biti u padu te će se vratiti na one uobičajene zimske. Tako će najniže temperature padati oko nule, dok će se najviše kretati između pet i deset stupnjeva, dok će na južnom Jadranu temperature biti nekoliko stupnjeva više.

Detaljnu prognozu za sljedećih sedam dana pogledajte na stranicama DHMZ-a ili u galeriji u nastavku:

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ