VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ: Postupno naoblačenje s jugozapada, kiša krajem dana

05.01.2024 u 07:19

Bionic
Reading

Postupno naoblačenje s jugozapada, na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša, a u središnjim i istočnim krajevima prijepodne sunčana razdoblja

Kiša je moguća krajem dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Gorskoj Hrvatskoj i jak, a na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, poslijepodne ponegdje olujno.

Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 16 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Kolnici mjestimice vlažni i skliski, ponegdje ima magle

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Usporeno se vozi u zonama radova na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog radova na dionici A3 na zagrebačkoj obilaznici nova je regulacija prometa u zoni čvora Zagreb zapad: iz smjera Bregane i Macelja u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom prema Jankomirskom mostu, a iz smjera čvora Lučko u smjeru grada osiguran je vozni trak kao spoj na Jankomirski most

U prekidu trajektne linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak; katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka; trajektne linije: Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj i Ploče-Trpanj.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.