toplinski val na vrhuncu

DHMZ izdao upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena s tučom za jedan dio Hrvatske

23.07.2022 u 17:42

Bionic
Reading

Toplinski val na vrhuncu je za subotu u cijeloj Hrvatskoj, izdan je crveni alarm zbog visokih vrućina koje prelaze 39 stupnjeva Celzija. Međutim izdano je novo upozorenje DHMZ-a zbog grmljavinskog nevremena pa je prema večeri velika mogućnost za olujno nevrijeme popraćeno tučom

Danas kasno poslijepodne te osobito navečer, u noći na nedjelju te nedjelju prijepodne na sjeveru Hrvatske, osobito u Međimurju, Hrvatskom zagorju, Prigorju i Podravini, zbog premještanja oslabljene hladne fronte sjevernije od Hrvatske te prodora nešto vlažnijeg i svježijeg zraka na vrlo zagrijani zrak i podlogu, atmosfera će lokalno vrlo naglo i burno reagirati pa su moguća jače izražena olujna nevremena praćena tučom većeg promjera te olujnim pa i orkanskim vjetrom uz moguće velike štete, izvijestili su iz DHMZ-a.

'Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom', kažu u DHMZ-u.

  • +32
Tuča u općini Veliki Bukovec, svibanj 2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak