KVAR U VARAŽDINSKOJ TVORNICI

Devet radnica Koke otrovalo se amonijakom

CEKIN KOKA VARAŽDIN

CEKIN KOKA VARAŽDIN

Izvor: Cropix / Autor: Andrej Svoger / Cropix

U pogonu industrije mesa Koka u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu u srijedu prijepodne došlo je do istjecanja amonijaka. Tehnički kvar koji je doveo do istjecanja brzo je saniran, no devet zaposlenica Koke zaprimljeno je u varaždinsku bolnicu s općim simptomima trovanja. Zadržane su na promatranju, no izvan su opasnosti, otkriva eVaraždin

'Žene imaju lakše simptome kao što su nadraženost očiju i grla, hunjavica i kašalj. Amonijak može biti vrlo štetan plin, ali su radnice srećom brzo zatražile pomoć, tako da su izvan bilo kakve opasnosti. Zadržane su na promatranju i ako sve bude u redu, ubrzo će biti puštene kući', rekli su za eVaraždin u varaždinskoj bolnici.

Varaždinski vatrogasci u srijedu prijepodne dobili su dojavu iz varaždinske Hitne pomoći da su u vrlo kratkom roku zaprimili nekoliko zaposlenica Koke sa simptomima trovanja amonijakom.

Na teren je odmah upućena vatrogasna ekipa sa specijalnim vozilom za akcidentne situacije. Dolaskom do mjesta događaja potvrđene su sumnje da je u pogonu Koke došlo do istjecanja amonijaka, ali tehnički kvar koji je uzrokovao istjecanje su do dolaska vatrogasaca već sanirali zaposlenici Koke.

Djelatnici Hitne pružili su prvu pomoć otrovanim radnicama i zatim ih zbrinuli u varaždinskoj bolnici gdje su brigu o njima preuzeli liječnici specijalisti. Sve su zadržane na promatranju na internoj i izvan su životne opasnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi