TRAGEDIJA KOD KOPRIVNICE

Desetogodišnjak se ubo nožem i iskrvario

14.04.2009 u 15:23

Bionic
Reading

Desetogodišnji D. Š. iz Lepavine kod Koprivnice na smrt je iskrvario u dvorištu obiteljske kuće, tijekom utorka oko 13 sati, nakon što mu se nož, najvjerojatnije uslijed igre, zabio u predio vrata

Učenik četvrtog razreda Osnovne škole u susjednome Sokolovcu igrao se u svome dvorištu s dvije prijateljice, sestre, dok je treći prijatelj bio sa susjedom u vrtu. Prvi susjed Abidin Zainul, poznatiji kao Gajo, poslije 13 sati čuo je dječji glas i zapomaganje, piše Jutarnji list.

'Čuo sam vrištanje ‘Susjeda Celika, susjeda Celika!’, rekao je još u šoku Zainul, objasnivši kako su djeca dozivala baku, koja je bila čuvala D. Š. Zainul dodaje da je odmah otrčao u susjedno dvorište i vidio strašan prizor. Baka je bila u šoku nakon što je u lokvi krvi pronašla unuka. Mališan je bio živ, ali je obilno krvario. Šokirana baka odmah je pozvala Hitnu pomoć. Svaka sekunda je tad bila važna. No, dječaku više nije bilo pomoći. Izgubio je previše krvi. Iskrvario je u samo nekoliko minuta, piše 24sata.

'Nož je malome bio doslovno u grkljanu i tekla je krv... Kad je došla Hitna pomoć, rekli su mi da nemaju potrebnu aparaturu i da ga ne mogu prebaciti tako u bolnicu', otkrio je Zainul i naveo da ga je njihova izjava 'zapekla u srcu'.

Dr. Zlatko Kučanda, koji je došao na poziv u Lepavinu, ustvrdio je kako je dječak bio blijeda lica, hladan, bez pulsa. Vidio je veliku ranu na vratu, no ne zna čime se dječak bio ozlijedio, piše Večernji list.

'Reanimirao sam ga 35 minuta, cijelo je vrijeme bio priključen na monitor, no na njemu je bila ravna crta', kazao je dr. Kučanda, koji pretpostavlja da je dječak umro zbog iskrvarenja, ali to će tek potvrditi obdukcija.

Večernjak doznaje da je dječakov otac bio na poslu, a majka je otišla u Koprivnicu. Dječaka je čuvala starija susjeda.

Dječak je polazio 4. razred osnovne škole u Sokolovcu, a oni koji ga poznaju kažu da je bio živahno dijete. Bio je jedinac.

'Otac još radi, nisu mu rekli. Bojim se da bi si mogao napraviti nešto loše kad dozna što se dogodilo', rekla je susjeda koja je poznavala obitelj. Dječak je bio jedinac.