SPUŠTALI I 'OPRAŠTALI' KAZNE

Deset prometnih policajaca uhićeno zbog primanja mita

28.03.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Nakon višemjesečne kriminalističke istrage, deset policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske uhićeno je zbog primanja mita

Uhićeno je i privedeno deset osoba protiv kojih su USKOK-u podnesene kaznene prijave zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju kaznenih djela Primanja mita iz čl. 347. KZ i Zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 337. KZ-a.

Desetorica su optužena da su od početka prosinca prošle godine pa do uhićenja tijekom nadzora i upravljanja prometom tražili i uzeli mito od prometnih prekršitelja.

'Također je utvrđena osnova sumnje da su osim uzimanja mita zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su za nesporno utvrđene prekršaje, za koje su predviđene uglavnom visoke novčane kazne prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, omogućili vozačima plaćanje znatno manjih novčanih kazni na mjestu događaja ili su bez zakonskog osnova izdavali upozorenja', stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik policije Krunoslav Borovec.

Četvorica od ukupno deset uhićenih policajaca je iz Makarske.
Zbog uzimanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti uhićeni su i privedeni u Split na ispitivanje: J.R, Z.H., M.P, i M.B. kojeg se tereti za prikrivanje, tj. da nije prijavio kolegu koji je uzimao mito prilikom prometnih prekršaja.