Zagrebačka županija

Deset gradova i općina dobilo po 15 tisuća eura za Wi-Fi točke

21.05.2019 u 08:16

Bionic
Reading

Deset gradova i općina s područja Zagrebačke županije dobit će vaučere od po 15 tisuća eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima poput gradskih vijećnica, javnih knjižnica, muzeja, javnih parkova i trgova.

Riječ je o općinama Bistra, Brdovec, Dubrava, Klinča Sela, Križ, Pokupsko i Žumberak te gradovima Ivanić-Grad, Velika Gorica i Vrbovec koji su odabrani između 3.400 gradova i općina iz svih zemalja članica EU, te stotinjak iz Hrvatske na drugom pozivu za inicijativu WiFi4EU čije je rezultate objavila Europska komisija.

Ovo su mjesta na kojima možete pronaći i koristiti Wi-Fi internet Izvor: Profimedia / Autor: NN

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Inicijativa WiFi4EU dio je izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezanošću i poticanju konkurentnosti Europe, navodi Zagrebačka županija, pohvalivši se da je i sama osigurala sredstva za sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka na svom području.

Naime, u srijedu, 22. svibnja za tu će namjenu biti objavljen poziv vrijedan milijun kuna, na koji će se moći prijaviti svi svi gradovi i općine s područja županije koji su do prijave na javni poziv ugovorili nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka na javnim površinama. Maksimalna visina potpore po korisniku iznosit će 80 tisuća kuna.