optužuju kožića

HSS više nije dio većine u Zagrebačkoj županiji: Nećemo biti smokvin list

28.02.2024 u 16:31

Bionic
Reading

HSS-ova Martina Glasnović dala je ostavku na dužnost predsjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije te Klub vijećnika HSS-a nije više dio većine u skupštini, priopćio je u srijedu HSS Zagrebačke županije koji u skupštini ima četiri zastupnika.

Kao razlog napuštanja vladajuće koalacije HSS navodi da je nezadovoljan što je skupština stavljena "u funkciju osobnih afiniteta i želja župana Stjepana Kožića".

Ističu i da se još nije krenulo s realizacijom projekata zbog izostanka političke volje župana Kožića iako je županijski proračun donesen još u studenom prošle godine.

Isto tako, nije se krenulo ni u realizaciju javnih poziva i natječaja za sufinanciranje programa i projekata udruga iako za to, tvrde u HSS-u, postoje svi preduvjeti.

HSS Zagrebačke županije i njegova predsjednica Martina Glasnović poručuju da ne prihvaćaju pritiske i ne boje se prijetnji.

Odbijaju sudjelovati u namjeri da predstavničko tijelo bude „smokvin list“ izvršnoj vlasti za stavljanje na dnevni red sjednice skupštine točaka dnevnog reda čiji dokumenti nisu u skladu sa Statuom, Poslovnikom i drugim županijskim aktima, navodi se u priopćenju kojim se objašnjava ostavka Glasnović te izlazak Kluba vijećnika HSS-a iz većine u Županijskoj skupštini.

Skupština Zagrebačke županije ima 47 članova, a vladajuća većina dogovorena je između HSS-a i HDZ-a s Nezavisnom listom Stjepana Kožića i strankom BM 365. HDZ-ovih 13 zastupnika složilo je potrebnu većinu s četiri HSS-ovca te osam zastupnika s liste Stjepana Kožića i stranke BM 365.