SUKOB U SPLITU

Đerek prijavljuje Puljka i Ivoševića: 'Nazvao me je glupom i autističnom'

08.08.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Maja Đerek, trenutačno suspendirana pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu, prijavit će zamjenika Bojana Ivoševića za mobing, a gradonačelnika Ivicu Puljka za difamaciju zbog navoda na konferenciji za medije, piše Dalmatinski portal.

U javnosti je rekla da je bila izložena agresiji i pritiscima od strane zamjenika Bojana Ivoševića. Navela je i da je tražila od gradonačelnika Ivice Puljka zaštitu, ali da se oglušio.

Sve je kulminiralo prije dva mjeseca, točnije nakon slučaja Peškarije, kada je Đerek zaustavila dodjeljivanje prostora bez natječaja restoranu Noštromo. S vlasnikom je povezana Lana Pavić, potpredsjednica Puljkove stranke Centar.

Dalmatinski portal u posjedu je mailova iz lipnja u kojima Đerek piše kako ‘više ne može tolerirati višemjesečne verbalne ispade gospodina Ivoševića, a koji joj čak nije nadređeni zamjenik‘.

'Molim da hitno, kao gradonačelnik, poduzmete mjere da trenutno prestane neprimjerena komunikacija. Do tada ću zamoliti samo službenu komunikaciju jer se ne želim više osjećati prestrašeno', apelirala je tada Đerek.

  • +4
Maja Đerek i Ivica Puljak protiv nasilja nad dužnosnicima Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kazala je i da je s Ivoševićem gotovo nemoguće normalno komunicirati ili raspravljati.

U posljednjem mail Đerek navodi da se nakon što je prvi put upozorila na neprimjereno ponašanje zamjenika, stanje primirilo, ali ne zadugo. Napisala je da joj je žao što gradonačelnik nije vidio ništa sporno u radu Ivoševića.

'Od strane Ivoševića sam već prije nazivana ‘glupom‘ i ‘autističnom‘, na što sam Vam ukazala već prije par mjeseci i zatražila da razgovarate s njim. Nakon toga se smirio, ali je ovog tjedna opet započeo s istim ponašanjem. Nakon toga sam bila prisiljena slušati lažne optužbe da sam druge suradnike nazivala ‘glupima‘, iako postoje dokazi da to niti mislim, niti sam rekla', dio je maila koji je Đerek napisala.

Dodala je da nikakvu javnu "zaštitu" Ivoševića nikada nije tražili niti molila te istaknula da više neće tolerirati bilo kakvu agresivnost i pritiske na radnom mjestu.