kretanje u doba korone

Davor Božinović: Izdano je 450 tisuća e-propusnica, a do kraja dana možda ih bude pola milijuna

04.04.2020 u 19:16

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović gostovao je u RTL-u Danas gdje je rekao da je do subote navečer izdano 450 tisuća e-propusnica, a do kraja dana možda ih bude pola milijuna.

Kazao je da je to izuzetno veika brojka s obzirom da se s izdavanjem propusnica krenulo tek prije tri dana.

'U ovom trenutku je odbijeno skoro 11 tisuća izdavanja propusnica i to su bili opravdani zahtjevi. Još ne znamo koliko je u tom broju ljudi kojima su određene mjere samoizolacije, a tražili su propusnicu', kazao je ministar, za RTL Danas odgovarajući na upit razmišlja li se da se nekome ukinu propusnice.

Naveo je i da nema potrebe da svi pohrle i imaju propusnicu u ponedjeljak jer će se proces koji neće stati.

'Ministarstvo uprave, zajedno sa svim akterima u ovom projektu je krenulo s izdavanjem kolektivnih zahtjeva kad su u pitanju velike firme. Ti zahtjevi su individualizirani, ali se mogu podnijeti koektivno', poručio je Božinović.

Božinović je kazao da možemo da se za sad Hrvatska dobro bori s pandemijom koronavirusa jer smo od prvog dana slušali struku koja zna najbolje što nam je činiti.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti otvaranja tržnica nije mnogo otkrio.

'Poanta svih mjera je da se sve aktivnosti moraju odvijati prema uputama HZJZ-a: a to je držati distancu, izbjegavati kontakte, ne izlaziti iz kuća pa ćemo se iz ovoga izvući prije i moći ćemo se baviti svojim poslovima kao i prije', kazao je ministar.