optužba za opstrukciju

Darko Zver razriješen dužnosti predsjednika čakovečkog Gradskog vijeća

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 24.06.2022 18:37
  • Objavljeno 24.06.2022 u 18:37
Darko Zver

Darko Zver

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus u petak je razriješen dužnosti, odlučili su gradski vijećnici predbacujući mu da opstruira izvršnu vlast, no Zver im je odgovorio da je pravi razlog njegove smjene poskupljenje usluga tvrtke Čakom

Razrješenje Darka Zvera zatražilo je sedmero vijećnika s liste Matije Posavca, HNS-a, HSLS-a, Demokrata i HDSS-a zbog, kako navode, nemogućnosti daljnje suradnje i njegove opstrukcije rada izvršne vlasti Grada Čakovca.

Predsjednica Kluba vijećnika liste Matije Posavca, HNS-a, HSLS-a, Demokrata i HDSS-a Vesna Baranašić Horvat poručila je kako Zverovu smjenu traže zbog omalovažavanja rada vijećnika, a njegov model nazvala je rušilačkim i buntovničkim.

"Tako ne može funkcionirati niti jedna vlast, niti jedna promjena se ne može uvesti u jednom danu, događaju se po redu i zakonski. Stavom Zvera narušavali su se takvi principi", izjavila je Baranašić Horvat.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, također izabrana s te liste, naglasila je na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradskog vijeća kako i dalje očekuje konstruktivnu raspravu, neovisno o tome je li netko u poziciji ili opoziciji.

"Očekujem prijedloge koji su provedivi i smatram da za komunikaciju trebaju postojati dvije razumne strane koje poštuju i gradski proračun, i Zakon o jedinicama lokalne uprave i samouprave", izjavila je Cividini.

U svom očitovanju na prijedlog razrješenja Zver je naveo kako razloge smatra paušalnim, besmislenim i neistinitim te da dosad nije zaprimio niti jedan prigovor vijećnika, gradonačelnice, gradskih službi ili javnosti na svoje obnašanje dužnosti predsjednika Vijeća.

Gradskim vijećnicima Zver je rekao kako nije istina da opstruira vlast te je rekao kako je pravi razlog za njegovu smjenu to što na dnevni red Gradskog vijeća nije želio uvrstiti točku o poskupljenju usluga tvrtke Čakom.

"Nisam želio da financijske promašaje Čakoma plaćaju građani. Vidjet će se nakon moje smjene, našim građanima za koji mjesec stići će veći računi za odvoz smeća", rekao je Zver.

Za Zverovu je smjenu glasovalo 13 vijećnika, Boris Bistrović iz stranke Fokus bio je protiv, dok je sam Zver bio suzdržan. Do izbora novog predsjednika Gradskog vijeća ovu dužnost će obnašati potpredsjednik Josip Varga.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!