BITI ILI NE BITI ZA HSLS-ovca

Darinko Kosor ipak traži smjenu Vojkovića

Hrvoje Vojković

Hrvoje Vojković

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srđan Vrančić

Još u četvrtak u HSLS-u su tvrdili da nema ni riječi o smjeni šefa Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića i da premijerka Jadranka Kosor tako nešto od HSLS-ovog šefa Darinka Kosora nije ni tražila. No preko vikenda je premijerkin bratić Kosor promijenio priču, a o novonastaloj situaciji večeras će raspravljati i stranačko predsjedništvo

'Na današnjoj sjednici predsjedništva stranke ću, među ostalim, na dnevni red staviti točku razrješenja Hrvoja Vojkovića s funkcije predsjednika Uprave Croatia osiguranja, kao i točku smjene Hrvoja Vojkovića iz predsjedništva HSLS-a. Ne mogu prejudicirati što će se dogoditi, ali vjerujem da će predsjedništvo podržati oba moja prijedloga. Više o toj temi u ovom trenutku ne mogu ništa dodatno komentirati', potvrdio je za Nacional Darinko Kosor.

Iako se HSLS-ovo predsjedništvo sastalo u četvrtak, novonastala situacija i medijski napisi uzburkali su redove liberala i novo sijelo stranačkog vrha održat će se večeras u 18 sati. Kuloarima se, naime, još u četvrtak proširila priča da su HSLS-ov gazda Darinko Kosor i premijerka Jadranka Kosor dogovorili smjenu, no to je liberal Kosor demantirao isti dan. Već sutradan promijenio je priču i poručio da je Vojkovićevu smjenu prije dvadesetak dana zatražila upravo premijerka. Povod je bila navodna prijetnja koju je Vojković odaslao premijerki preko HDZ-ovca i člana Uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića, poručivši pritom 'da će reći sve što zna ako ga se bude uznemiravalo'.

Prijetnje su odmah opovrgnuli i Vojković i premijerka Jadranka Kosor, a HDZ je u javnost odaslao informaciju da je smjenu zapravo zatražio Darinko Kosor. Iako HSLS-ovac i dalje inzistira na tome da je upravo premijerka zatražila smjenu, javnost ovaj put nisu zainteresirale trzavice na liniji Kosor-Kosor, nego pitanje hoće li Vojković doista biti smijenjen.

Iako se u prvom navratu spominjalo da bi Vojkovića funkcije mogla koštati afera u Croatia Leasingu u kojoj je nestalo 17 milijuna kuna, čini se da bi se Vojkoviću o glavu moglo obiti i  medijsko spominjanje u aferi s firmom Fimi-Media Nevenke Jurak, koja je zahvaljujući vezama sa Sanaderom i Mladenom Barišićem poslove dobivala i u Croatia Osiguranju. Špekulira se da se iza Vojkovićeve prijetnje da će reći sve što zna skrivaju upravo poslovi koje je Jurak imala s Croatia Osiguranjem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi