HSP-OVCI SE S PRAVOM POBUNILI

'Đapić provodi tiraniju i političko nasilje'

23.06.2009 u 14:34

Bionic
Reading

'Anto Đapić nastavlja tiraniju i političko nasilje nad legalno izabranim dužnosnicima HSP-a na svim razinama, donosi nelegalne i nestatutarne odluke te se ponaša u stilu 'stranka - to sam ja'', upozorio je u utorak u Vukovaru Pero Ćorić, dopredsjednik Glavnog stana HSP-a

Ukoliko se u političkom djelovanju predsjednika HSP-a ništa ne promijeni, nastavlja Ćorić, do 20. srpnja bit će pokrenut stegovni postupak protiv Ante Đapića, a do rujna je moguće pokretanje inicijative za održavanje izvanrednog sabora stranke.

'Statut HSP-a sustavno se krši i ne poštuje, a legalno izabrana stranačka tijela se zaobilaze. Svatko tko misli drukčije, bude kažnjen. Primjerice, prvi čovjek vukovarsko-srijemskog HSP-a Antun Žagar na dan kad je izabran za predsjednika Skupštine županije dobio je 'čestitku' u obliku suspenzije', naveo je Ćorić, početkom lipnja stegovno prijavljen Sudu časti HSP-a.

Na medijskoj konferenciji se okupio i veliki broj pravaša iz cijele Hrvatske, uz napomenu Pere Ćorića da  njihovo neslaganje s politikom Ante Đapića podupire članstvo iz grada Zagreba te šest od ukupno 12 županija u kojima HSP ima podružnice.

'U HSP-u sam od početka 1990, kad je Đapić još bio u HDZ-u. Sve do 2005. godine dobro je vodio stranku, nakon čega se kod njega izgubilo pravaštvo. Kome i zašto se prodao, neka odgovori njegova savjest. Ako nastavi tako vladati strankom, u povijesti će ostati upisano da je jedan Ante stvorio, a drugi uništio HSP', poručila je Ruža Tomašić, bivša HSP-ova saborska zastupnica, protiv koje je također pokrenut stegovni postupak, piše Jutarnji list.