POVLAČENJE

Đapić odlazi u saborsku mirovinu

02.06.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon što sredinom tjedna preda gradonačelničku dužnost HDSSB-ovcu Krešimiru Bubalu, predsjednik HSP-a Ante Đapić aktivirat će saborsku mirovinu i krenuti u čišćenje dijela stranačkog članstva koje smatra izdajicama

Tako su Gordan Matković i ostali osječki HSP-ovci koji su mu se priklonili već isključeni iz stranke, a usput su dospjeli i na tzv. crvenu listu, piše Jutarnji list

U HSP-u kažu da je to gore od isključenja, jer se osobe s te liste nikada više ne mogu vratiti u stranku dok je Đapića i aktualnog vodstva. Đapić će tako krenuti u čišćenje, koje ne podrazumijeva njega. On smatra da je osobno platio dovoljnu cijenu gubitkom gradonačelničke funkcije te da je upravo njegova žrtva omogućila stranci “vrlo dobar rezultat na nacionalnoj razini”.

Priznaje da je pogriješio s Matkovićem, kao što je priznao i svoje pogreške s Glavašem, Tadićem, Rožićem, Kovačevićem, Tomašić..., ali ni danas ne smatra da je to dovoljan razlog za odstupanje.

- Moram do kraja popiti svoju čašu žuči. Iskoristit ću poziciju predsjednika stranke i provesti temeljite i čvrste unutarstranačke izbore i riješiti se svega što je slabo u HSP-u i tako pripremiti stvari za budućnost - poručio je Đapić, iz čega se da iščitati da nije nemoguće da u veljači 2010. na Saboru stranke napusti poziciju predsjednika.

Iako tvrdi da se neće ponašati autokratski, čini se da će u sljedećim mjesecima biti obračuna s nepodobnim HSP-ovcima.

Inače, njegova odluka da aktivira saborsku mirovinu koja će iznositi oko 10 tisuća kuna je iznenađujuća ako se uzme u obzir da još šest mjeseci ima pravo na gradonačelničku plaću koja iznosi više od 14 tisuća kuna. Ako novca bude nedostajalo, prodat će kuću u Kaštelima vrijednu 1,5 milijuna kuna.