problematična imovina

Danas odluka o Kujundžićevoj sudbini? Evo tko se spominje kao mogući nasljednik

27.01.2020 u 06:38

Bionic
Reading

Vikend je, osim sporta protekao i u znaku raspleta krize koju je izazvao ministar Milan Kujundžić. Već danima izlaze podaci o imovini koju nije prijavio i upitnim poslovima s kojima su povezani njegovi prijatelji. Iz Vlade su potvrdili kako je u subotu održan sastanak s ministrom

Iz Banskih dvora poručuju da će sve u vezi afera i krize koju je izazvao ministar zdravstva Milan Kujundžić, biti jasnije početkom tjedna, a u odlukama koje slijede vodit će računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a. Kakva god bila odluka premijera, s njom se slažu, poručuje dio koalicijskih partnera.

'Mislim da je ovo uteg prije svega premijeru, ne Vladi, nego predsjedniku Vlade. Ima unutarstranačke izbore 15. 3., a ima i predsjedanje EU i izborna je godina. Premijer mora neki potez povući', kaže Kažimir Varda, prenosi Dnevnik.hr.

  • +16
Milan Kujundžić se obratio novinarima Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Da je na premijeru odgovornost kažu i iz HNS-a, a iz HSLS-a su postupke Kujundžića nazvali neprihvatljivim te ga pozvali na ostavku.

'Ja ću poduprijeti odluku koju donese premijer, dakle, bude li on smatrao da ministar Kujundžić ostaje ja ću podržati, bude li smatrao drugačije podržat ću ga', kaže Robert Jankovics.

Milan Kujundžić je nedostupan. Preživio je već dva zahtjeva za opozivom. Premijer je stajao iza njega.

'Ne dopuštam hajku na ljude, u ovom slučaju na ministra...!', kazao je premijer prošle godine.

A što će biti s ministrom Kujundžićem, prema porukama iz Vlade, već danas bi moglo biti jasnije. Treba pričekati rasplet ovog slučaja, no već se spominje i tko bi mogao naslijediti ministra Kujundžića do kraja manadata.

U nezahvalnu poziciju nasljednika u sustavu koji grca u problemima nije lako sjesti, no spominje se da bi kao najelegantnije rješenje premijer mogao tu funkciju ponuditi ministrovu pomoćniku Viliju Berošu.

Beroš je inače neurokirurg i sveučilišni profesor koji se spominjao i kao zamjena Kujundžiću u vrijeme rekonstrukcije Vlade.

Beroš je Dnevniku Nove TV kazao da je uvjeren da stranka prepoznaje izazove koje će riješiti, a među tim izazovima su svakako prekovremeni rad liječnika i prijetnja nedostatka liječnika u cijeloj Hrvatskoj.