prvi test

Dalija Orešković osnovala stranku, izlazi na izbore u Ličko-senjskoj županiji

26.01.2019 u 18:48

Bionic
Reading

Kako je i najavljivala, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković osnovala je stranku

Osnivačka skupština stranke Start održana je danas, a o novoj stranci Orešković bi trebala održati press konferenciju u Ličkom Osiku.

Lički Osik vjerojatno nije izabran slučajno, s obzirom da je sama Dalija Orešković porijekom iz Like. Kako pak piše Večernji list, Orešković bi sa svojom novom strankom trebala izaći i na skore izbore u Ličko-senjskoj županiji.

Podsjetimo, Orešković je u intervjuu za Večernji list objasnila kako je odabrala ime stranke. 'Tražili smo ime koje će asocirati na činjenicu da nam je potrebna korjenita promjena te da smo od osnivanja samostalne države, jednostavno propustili izgraditi učinkovite institucije bez kojih nema uspješnog i pluralnog društva. No, s obzirom na sve što je u protekla dva i pol desetljeća propušteno, ne radi se o tome da nam treba samo preokret. Sustav se može restartati kad već neki dobar „program“ postoji, ali je negdje zapeo, a mi tog „programa“ zapravo ni nemamo. Zato nam je potreban novi početak, clean start ili sasvim jednostavno – Start', poručila je.

  • +4
Dalija Orešković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić