'DUHOVITI' PREMIJER

'Da Bauk nije sredio biračke popise, odaziv bi bio 15 posto'

18.04.2013 u 10:53

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović i na početku sjednice Vlade osvrnuo se na nedjeljne izbore za Europski parlament čestitavši, uz osmijeh, ministru uprave Arsenu Bauku na tome što je 'sredio biračke popise'. 'Da nije sredio biračke popise, odaziv bi bio 15 posto, ovako je bio 20 posto', rekao je Milanović

Najavljujući lokalne izbore, koji će biti održani 19. svibnja, premijer Zoran Milanović je istaknuo kako 'ljudi sad više-manje znaju što su alternative u Hrvatskoj i mogu birati'. 'Na nama je da ih svojim radom i rezultatima, ne poziranjem i ne slanjem praznih poruka, uvjerimo da zaslužujemo njihovo povjerenje', rekao je Milanović.

Priznao je kako 'prepreka u Hrvatskoj ima kao i u svakoj zapadnoj državi, ni više ni manje' te najavio niz projekata na kojima će se raditi i pokušati dobiti europska sredstva.

'Niz je projekata koji su doslovno pred vratima, u predvorju – od Vukovara do Dubrovnika, Kupara, pa i Pelješkog mosta na kojem ćemo ustrajati, potom velikih turističkih kompleksa, željezničke infrastrukture, Plomina i još nekoliko energetskih objekata', najavio je Milanović.

U svojem je uvodnom izlaganju premijer još samo dodao kako pred realizacijom tih projekata 'ne bi trebalo stajati ništa'.

Na sjednici Vlade usvojen je, među ostalim, i Prijedlog ekonomskog programa Republike Hrvatske za 2013. u kojem su okvir i ciljevi europske politike, makroekonomski okvir i fiskalna politika te strukturne reforme. Prihvaćen je i nacrt konačnog prijedloga Zakona o zaštiti prirode te izmjene i dopune Zakona o kaznenom postupku.