vratila se kući

Čudo u Brazilu: Petomjesečna beba oporavila se od koronavirusa nakon mjesec dana inducirane kome i respiratora

03.06.2020 u 14:29

Bionic
Reading

Nakon mjesec dana provedenih u induciranoj komi zbog koronavirusa petomjesečna beba iz Brazila vratila se ovih dana kući presretnim roditeljima

Kako javlja američka televizija CNN, malenom Domu Andradeu samo nekoliko mjeseci nakon rođenja dijagnosticirana je zaraza koronavirusom u bolnici Pro-Cardiaco u Rio de Janeiru. Dječak je proveo 54 dana u bolnici, od čega 32 dana u induciranoj komi, i spojen na respirator.

'Imao je poteškoća s disanjem pa su liječnici mislili da ima bakterijsku infekciju. Budući da lijekovi nisu djelovali, stanje mu se pogoršalo pa smo odlučili odvesti ga u drugu bolnicu u kojoj je otkriveno da je zaražen koronavirusom', kazao je Domov otac Wagner Andrade. Još uvijek nije jasno kako se beba zarazila, ali otac smatra da je možda bila izložena virusu tijekom posjeta kući njihovog rođaka. 'Moja supruga primijetila je da Dom glasno diše. Pozvali smo nekoliko liječnika i snimili bebino disanje te nam je liječnica poručila da Doma odmah dovedemo u bolnicu', ispričao je za CNN Wagner Andrade, a sa suprugom Vivian Monteiro smatra da je njegov oporavak čudo.

'Najprije sam osjetio olakšanje i neopisivu sreću. Žudjeli smo za time da Dom dođe kući više od 50 dana', dodao je ushićeni otac, čiji će sin 14. lipnja napuniti šest mjeseci te će za tu prigodu prirediti virtualnu proslavu rođendana na koju će pozvati sve rođake. U Brazilu je dosad zabilježeno najmanje 25 smrtnih slučajeva od koronavirusa među bebama do 12 mjeseci. CNN dodaje da je Južna Amerika ovog tjedna postala epicentar globalne epidemije s ukupno više od 470.000 zaraženih i gotovo 30.000 preminulih.