DAMIR KAJIN

'Čudim se da je Tuđman za ministra uzeo partizanskog zločinca'

02.11.2011 u 13:53

Bionic
Reading

'Na što je spao HDZ, kao da ih Boljkovac može spasiti. Ovo je manevar da si HDZ digne rejting', komentirao je jutrošnje uhićenje prvog ministra policije Josipa Boljkovca, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin

Kako kaže, ne može vjerovati da je Boljkovac, koji je uz Tuđmana jedan od osnivača HDZ-a, ratni zločinac, a uvjeren je i da se Tuđman ne bi okruživao partizanskim ratnim zločincima, koji su mu pomagali u stvaranju hrvatske države.

'Ne mogu vjerovati da je Tuđman mjesto šefa policije (ministra MUP-a) povjerio komunističkom ratnom zločincu, a uopće ne vjerujem da sadašnji članovi HDZ-a, koji su '90. mirno stajali pred ministrom Boljkovcem nisu ni glasa pustili o njegovoj partizanskoj prošlosti (a sve su znali). Jednako tako ne vjerujem da su ti isti šutjeli Franji Tuđmanu, o Oluji, ili Ahmićima, Osijeku ili Pakračkoj Poljani.

Jasno, i na strani Titova NOB-a bilo je zločina, pa i onih najtežih, ratnih, i za sudbinu bilo kojeg od njih nitko neće suzu pustiti, i neka odgovaraju, ali da se neki ratni zločinac iz tog vremena mogao 'prošuljati' među najzaslužnije za stvaranje države to ne vjerujem', izjavio je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.