MARIJANA PETIR:

'Čudi me da nisu svi Hrvati katolici dobili titulu homofoba'

Marijana Petir

Marijana Petir

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Moram reći da sam iznenađena da od gorljivih zaštitnika ljudskih prava dolazi takav govor mržnje i etiketiranje, no s druge strane ja sam proglašena homofobom desetljeća, ako se ne varam, iz razloga što se zalažem za zaštitu obitelji, za brak između muškaraca i žena, za očuvanje života od začeća do smrti i zato što nosim križ oko vrata. Dakle, čudi me da nisu svi Hrvati katolici u ovoj državi dobili tu titulu homofoba', rekla je saborska zastupnica HSS-a o tituli koju joj je dodijelio Zagreb pride

Vjeruje da se ljudi rađaju različiti, da imaju različite sklonosti i da svaku osobu treba poštivati bez obzira ako se s njom ne slažemo. 'Iz tog razloga mislim da ove poruke koje dolaze od manjinskih seksualnih skupina su doista zabrinjavajuće, jer su one usmjerene protiv većine naroda u RH i protiv sustava vrijednosti koju većina građana u ovoj državi zagovara', izjavila je Petir.

Smatra da je ovaj izbor za homofoba desetljeća bio 'eklatantan primjer govora mržnje, etiketiranja i diskriminacije nje kao žene i vjernice' i nada se da će institucije reagirati.

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Vesna Pusić koja je izabrana za homofrendicu desetljeća osjeća se počašćeno. 'Činjenica je kroz povijest da je neka manjina na sebe preuzimala čelno mjesto u borbi za prava većine, a ta prava većine, de facto, u građanskom društvu i napredovanju kroz povijest su uvijek ista. To je pravo na građansku jednakost, odnosno pravo na jednakost u statusu, poštovanju, utjecaju pojedinca ili pojedinke kao građanina neke države, bez obzira na sve ostale karakteristike', rekla je Pusić za Novu TV.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi