LUDA SUBOTA

Čudesan preokret Zagreba, završnica sretna i za Zadar

10.03.2012 u 17:22

Bionic
Reading

U subotu je na rasporedu bilo šest utakmica 21. kola MAXtv Prve lige. U dvobojima koji su počeli u 15 sati pobjede su upisali Zagreb, Zadar i Istra 1961

Na hrvatskim travnjacima odigrano je nekoliko dramatičnih utakmica s nevjerojatnim preokretima. Tako je u Varaždinu, kojem je u zadnji trenutak skinuta suspenzija, do slavlja stigao Zagreb.

Domaćin je prvo poveo golom Glavine (35), ali je odmah Oršulić (38) vratio stvari na početak. U nastavku su Varaždinci opet prvi došli do pogotka preko Sačera i kada se činilo da će to biti treća pobjeda u prvenstvu za momčad iz baroknog grada, dvostruki šok u sudačkoj nadoknadi. Prvo Štrok, a zatim i Medić zabili su za čudesan trijumf 'pjesnika'.

I u Stanovima je odluka pala u završnici. Prvo je Inter u 44. minuti zabio iz jedanaesterca, a strijelac je bio Šarić koji ga je izborio. No u zadnjih pet minuta Zadar je sve preokrenuo i došao do vrijednih bodova. Heroji kod domaćina bili su Tokić (85) i Begonja (90).

Do vrijednih bodova u borbi za ostanak stigla je i Istra 1961. Ona je na Maksimiru svladala Lokomotivu golovima Rocea (15) i Bačelić-Grgića (60-11m).

Posljednja utakmica koja je bila igrana u terminu od 15 sati bila je ona između Karlovca i Slavena Belupa. Nije bilo dobrog nogometa ni prilika te je završilo s nepopularnih 0:0.