IGRAČI REVOLTIRANI

Crysis 2 na zastarjelom DirectX-u 9

23.03.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Suprotno najavama autora, Crysis 2 nema implementiranu podršku za DirectX 11, barem zasad

Kada očekujete igru s navodno najboljom grafikom u povijesti FPS-ova, jasno je da očekujete i to da ona na vašem novom i nabrijanom PC-u iskorištava sve blagodati DirectX-a 11. No onda kupite igru i shvatite da se ista vrti na dotrajalom DirectX-u 9 s obećanjem razvojnog studija da će u dogledno vrijeme putem patcha omogućiti i podršku za DirectX 11.

 

Prvi Crysis na tržištu se pojavio 2007. godine i, zamislite – imao je podršku za DirectX 10, dakle za tehnologiju noviju i napredniju od one s kojom je na tržište lansiran Crysis 2.

 

Zaista je teško pronaći razloge ovakve Crytekove politike osim toga da je igra prije svega prilagođavana konzolama, pa očigledno tek s vremenom namjeravaju ostvariti njen puni potencijal na PC platformi, što je jednostavno nedopustivo i izvan svakog zdravog razuma. Da, Crysis 2 zaista izgleda fenomenalno na svim platformama, no isto tako smo uvjereni da će mase PC igrača biti nezadovoljne zbog tek parcijalnog iskorištavanja dostupnih resursa.

 

Za utjehu, na internetu kruže glasine onih koji su već isprobali igru da se Crysis 2 vrti bolje no Crysis na identičnoj konfiguraciji, što je definitivno vijest koja će mnoge obradovati.

 

Želite li dakle Crysis 2 zaigrati u svoj ljepoti DirectX-a 11, pričekajte s kupnjom igre na neodređeno vrijeme kada se Crytek sjeti patchem implementirati podršku za isti. Ili... kupite igru već sada i igrajte je do iznemoglosti. Pa je po dolasku podrške za DirectX 11 i dalje igrajte do iznemoglosti.