ULOV NA AUTOCESTI

Crnogorac švercao dva kilograma kokaina, odalo ga 'sumnjivo ponašanje'

26.08.2021 u 10:58

Bionic
Reading

Više od dva kilograma kokaina splitska policija zaplijenila je od 28-godišnjeg Crnogorca, kojega su zaustavili u vožnji na autocesti Split -Zagreb, na odmorištu Sitno

Zapljena po svemu sudeći nije bila slučajna jer su u akciji sudjelovali pripadnici Službe kriminaliteta droga i Postaje granične policije Trilj. Na pretres Crnogorca i automobila koji je vozio nagnalo ih je, kako je objavljeno, 'sumnjivo ponašanje i sumnja da se u vozilu nalazi droga'.

'Dana 24. kolovoza 2021.godine na autocesti A1, na odmorištu Sitno, policijski službenici  Službe kriminaliteta droga i PGP Trilj zaustavili su osobno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Crne Gore. Zbog sumnjivog ponašanja i sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti predmeti kaznenog djela, zbog pregleda vozila, angažiran je službeni pas za detekciju droga', stoji u obavijesti policijske uprave splitsko-dalmatinske. 'Prilikom pregleda vozila službeni pas za detekciju droga pozitivno je reagirao na prisutnost droge te je vozilo vučnom službom prevezeno u prostorije policije, gdje je potom temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu izvršena pretraga vozila. Prilikom pretrage osobnog vozila, na skrovitom mjestu u vozilu pronađena su dva PVC paketa sa sadržajem droge kokain, ukupne mase 2200 grama', dodaju u splitskoj policiji.

Automobil je oduzet, a 28-godišnji Crnogorac završio je u pritvoru.