ZGRAŽANJE JAVNOSTI

Crkva u SAD-u zabranila miješane brakove

01.12.2011 u 13:57

Bionic
Reading

Zabrana miješanih brakova koju su izglasali članovi jedne male crkve na istoku američke savezne države Kentuckyja, izazavala je brojne osude i zgražanje javnosti

Devetero članova baptističke crkve Gulnare Freewill poduprlo je svog bivšeg pastora, a šestero je bilo protiv na nedjeljnom glasovanju o izbacivanju iz članstva miješanih parova i zabrani sudjelovanja u crkvenim aktivnostima, osim pogreba.

Glasovanje je održano pošto je gotovo 40 vjernika napustilo nedjeljnu misu u crkvi u okrugu Pike, uz granicu sa Zapadnom Virdžinijom. Većina ih nije željela sudjelovati u glasovanju.

Većina članova crkve 'nije željela imati posla s tim', rekao je Dean Harville, čija su kći i zaručnik crnac izazvali ljutnju pastora Melvina Thompsona.

Stella Harville (24) i njezin zaručnik Ticha Chikuni (29), podrijetlom iz Zimbabvea ranije ove godine pjevali su na misi u crkvi. 'Nisam uočio da je to bilo kome predstavljalo problem', rekao je Dean Harville i dodao kako mu je Thompson poslije kazao da Stella i Ticha više neće smjeti pjevati u crkvi.

'Ne vjerujem u mješovite brakove, kao što ne vjerujem da će ova zabrana naštetiti crkvi', rekao je Thompson na lokalnom radiju.

Njegov potez izazvao je zgražanje vodstva baptističke crkve. 'Ovakve stvari bacaju loše svjetlo na sve nas. To nismo mi. Sve crkve s kojima sam dosad razgovarao ljute su, a još više šokirane', rekao je Randy Johnson, predsjednik udruge baptističkih crkava okruga Pike.