UOČI OSJEČKOG KONCERTA

Crkva: 'Gregorian su sotonisti!'

16.10.2011 u 18:13

Bionic
Reading

Grupa izvodi obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima, tvrde u u priopćenju Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Gregorian je grupa koja se, skrivajući iza kršćanskog naslova, obezvrjeđuje vjersku i kulturnu baštinu i nauk Katoličke crkve, zaključak je priopćenja Đakovačko-osječke nadbiskupije izdanog u povodu koncerta glazbeno-scenske atrakcije koji će se održati u Osijeku 20. listopada.

U priopćenju se grupu Gregorian, kao i njihove obožavatelje, napada zbog navodnog sotonizma čiji su elementi prisutni u njihovim skladbama i nastupima.

"Grupa Gregorian ne izvodi kršćanski gregorijanski koral, već obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima. Kostimografija im je nalik na monašku, ali oni nisu monasi. Ističu kako spotove snimaju u crkvama i samostanima, no radi se o sakralnim prostorima pretvorenim u muzeje. Po slici na plakatu kojim se koncert najavljuje, može se vidjeti tko zapravo dolazi jer na fotografiji članovi grupe prstima pokazuju sotonističke znakove", stoji između ostalog u priopćenju, gu cijelosti možete pročitati ovdje