DOLIJAO

Čovjek koji je lažirao SMS-ove za Mamića radio je u policiji?

23.09.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Franjo Varga (36) iz Belišća koji je uhićen u petak poslijepodne zbog sumnje da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju za potrebe sudskog postupka koji se na Županijskom sudu u Osijeku vodio protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, je navodno bivši policajac. Spomenuta četvorka se teretila za izvlačenje 115,8 milijuna kuna iz GNK Dinamo

Prema pisanju Jutarnjeg lista Varga je do prije nekoliko godina bio djelatnik PU osječko-baranjske. Navodno je radio u OTC-u na poslovima vezanima uz računalne djelatnosti, informatičke tehnologije i kriptozaštitu. Nakon uhićenja mu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Da ga se istražuje Vargi je netko dojavio pa se pretpostavlja da ima prijatelje u policiji u krugu bliskom istrazi.

USKOK vjeruje da je upravo Varga stvorio lažnu SMS prepisku između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog osječkog suca.

Lažnu prepisku je potom dostavio Mamiću koji je istu javno objavio na konferenciji za medije održanoj 4. lipnja 2018. godine. Nadalje, branitelj Zdravka Mamića je tražio da se na temelju lažne korespondencije odgodi objava prvostupanjske presude u tom predmetu, koji prijedlog je sudsko vijeće odbilo te je 6. lipnja 2018. objavilo presudu kojom su svi okrivljenici u tom predmetu proglašeni krivim.

Zdravko Mamić se pred hrvatskim pravosuđem skriva u Bosni i Hercegovini.

Zdravko Mamić pred sudom u Sarajevu Izvor: Cropix / Autor: CROPIX