NAJOŠTRIJA OSUDA

Ćorić o napadu na HEP-ovce: Neki nalaze opravdanje za taj čin. Nečuveno. Suludo. Nedopustivo

27.01.2021 u 18:48

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

"Užasnula me vijest o jutrošnjem napadu na djelatnike HEP-a. Najoštrije osuđujem ovaj incident, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak. Također, postoje i oni koji u svojim komentarima na mrežama nalaze opravdanje za ovaj čin. Nečuveno. Suludo. Nedopustivo", napisao je u srijedu ministar Ćorić na svom twitter računu.

Jutros je 71- godišnji muškarac u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a, koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača, a u napadu su ozlijeđena dvojica radnika. Napadač je uhićen.

Događaj je na portalima izazvao veći broj komentara. Neki komentari HEP označavaju kao instrument vlasti koja naplaćuje struju samo onima „dolje“, dok postoje u gradovima ljudi koji su dužni HEP-u po 28.000 kuna.

Drugi tip komentara povezuju nasilje sa pripadnicima pobune iz 1991. i traže da policija na taj događaj gleda kao na terorizam.

Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije najoštrije je osudilo napad pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a i ogradilo se od njega.

Neki čitatelji su napisali da su komentari za „psihoanalizu“ i da su slika stanja u društvu.

  • +15
Pakrac: Bacio bombu na djelatnike HEP-a nakon što su mu došli isključiti struju Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Pejsa/PIXSELL

"Danas oko 9 i 19 u Pakracu u ulici Jana Žiške, muškarac je bacio eksplozivnu napravu na djelatnike HEP-a. Tom prilikom su 52- godišnja i 55-godišnjak prevezeni u bolnicu radi pružanja daljnje liječničke pomoći", kazala je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

No, onda se u bolnicu javio i treći radnik, koji isprva od šoka nije ni primijetio da krvari.

"Zaprimljena su tri pacijenta, od kojih jedan s višestrukim ranama od šrapnela po cijelom tijelu. Gospodin je stabilno. Drugi ima ozljedu od šrapnela na abdomenu i on je stabilno. Treći, je s višestrukim ozljedama i on je životno ugrožen, odvezen je u Zagreb", kazala je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marina Major, izvještava RTL.

Iz HEP-a, koji ovakav napad na radnike stižu žestoke osude. "Uprava HEP-a, sindikati, naše udruge, svi radnici ogorčeni smo ovim događajem, dijelimo ogorčenje obitelji nastradalih radnika i nadamo se najboljem", rekao je direktor distribucijskog područja Križ Željko Sokodić.

Inače, policija tvrdi, sa 71-godišnjim Miloradom do sada nisu imali problema. No neki se boje da bi problemi tek sada mogli nastati jer uhićeni napadač pripadnik je srpske zajednice, a u Pakracu još uvijek nisu zarasle sve rane iz rata.