što će reći plenković?

Član Znanstvenog savjeta Gordan Lauc napao Vladu zbog covid potvrda: Ako ne želite da Vlada glumi Tita, izađite na prosvjed

16.11.2021 u 13:32

Bionic
Reading

Član Vladina Znanstvenog savjeta Gordan Lauc preko Facebooka žestoko je napao Vladu zbog odluke o uvođenju covid potvrda u državne i javne službe, te je pritom pozvao sve na prosvjed 'ako ne žele da Vlada glumi Tita'

'Kada je Tito umro imao sam samo devet godina, no i danas se vrlo živo sjećam straha koji je taj devetogodišnji dečkić osjetio za svoju budućnost kada su objavili da je Tito umro. Sustavnim pranjem mozga država je postigla da se devetogodišnje dijete pita hoće li preživjeti bez „velikog vođe“ koji se brinuo za njega. No to nije bilo tako samo u socijalizmu, tako je od početka civilizacije – države i narodi trebaju vođe koji se „brinu za male ljude“', stoji na početku Laucovog statusa na Facebooku.

Lauc dalje smatra da su ljudi životinje koje žive u čoporima, a da opstanak pojedinca ovisi o vođi čopora, a u toj ulozi vidi Vladu. 'Naša Vlada je napravila ono što je najbolje za njih. Uveli su "mjere" koje će zadovoljiti one koji se boje, a onima koji se protive tim mjerama samo trebaju pokazati na Sloveniju, Italiju ili Austriju i reći da su oni zapravo uveli puno blaže mjere. I naša Vlada zna da mjere koje uvode nemaju nikakav značajan utjecaj na epidemiju. To sam im osobno ponovio više puta i jako su me dobro čuli. Osim toga, dovoljno je pogledati u susjedstvo i vidjeti da Austrija i Slovenija usprkos puno širem i pametnijem cijepljenju (oni su cijepili puno više najstarijih od nas), vrlo strogim mjerama u prošlosti i široko implementiranim covid-propusnicama imaju isti, ili još i gori tijek epidemije od nas. Danas je potpuno jasno da su bilo kakve „mjere“ na tijek epidemije imale potpuno zanemariv utjecaj. Štoviše, da smo ih sve ukinuli još početkom godine, sada bi nam bilo puno bolje nego što je', uvjeren je Lauc.

'Naša Vlada nije uvela mjere da bi smanjila broj zaraženih, jer oni jako dobro znaju da to ovim mjerama naprosto ne mogu postići. Naša Vlada je covid-potvrde uvela samo kako bi se pokazala dobrim „velikim vođom“ koji se brine za one koji se boje. Ti koji se boje su nažalost jako glasni u medijima, a njihov strah aktivno potpiruje pandemijski marketing koji će samo kroz dodatno testiranje javnih i državnih službenika svaki dan nekoliko dodatnih milijuna prebaciti iz naših džepova u džepove industrije pandemije', poručuje.

  • +10
Provjera covid potvrda i testiranje na Kampusu Sveučilišta u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilić

Napušta li Lauc Znanstveni savjet?

Nakon ovih žestokih kritika Vlade, upitali smo u Banskim dvorima namjeravaju li Lauca i dalje zadržati u Znanstvenom savjetu kao člana, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Sam Lauc za Jutarnji list dao je do znanja da se ne namjerava povući iz Savjeta. 'Znanstveni savjet je skup pojedinaca koji su se odazvali pozivu Vlade da im pomogne upravljati pandemijom. Savjet niti donosi odluke, niti prima naknadu za svoj rad. Dok Vlada želi slušati moje savjete ja ću ih nastaviti i dalje savjetovati. Činjenica da su donijeli neke odluke koje su u suprotnosti s onim što mislim i savjetujem nije razlog da ih prestanem savjetovati. Štoviše, to je razlog da još glasnije i argumentiranije iznosim svoje mišljenje u nadi da će Vlada promijeniti odluke za koje mislim da su pogrešne, poručio je Lauc.

Nakon svega pozvao je ljude i na prosvjed. 'Ako želimo da se ove mjere ukinu, ona tiha većina koja ih ne podržava mora to jasno i glasno reći. Podijelite ovaj post, ili sami napišite da želite preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i da ne želite da Vlada "glumi Tita" i propisuje kako trebate čuvati svoje zdravlje (ako to žele, bolje neka zakonom zabrane pretjeranu tjelesnu težinu), uvjerite nekoga tko se boji (bilo virusa, bilo cjepiva) da paničari bez razloga, izađite na mirni prosvjed, pošaljite pismo u Vladu, pišite medijima, nazovite ih i kažite im svoje mišljenje. Poduzmite bilo što (naravno u granicama zakona) kako biste pokazali Vladi da se ne slažete s ovim što su napravili. Ako vi nastavite šutjeti, a oni koji se boje uz potporu pandemijskog marketinga nastave širiti strah, „mjere“ će samo biti sve strože i strože…', napisao je.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ