službe na terenu

Civilna zaštita zbraja štetu: Olujno nevrijeme poharalo Hrvatsku, vjetar rušio stabla i nosio krovove

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 04.02.2023 14:57
  • Objavljeno 04.02.2023 u 14:35
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Zbog olujnog nevremena koje je poharalo niz hrvatskih županija oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite koje je detaljno pobrojalo štetu

Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Obaviještene su sve nadležne službe.

Osječko-baranjska županija Županijski centar 112 Osijek je zaprimio tijekom prijepodnevnih sati više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira. Obaviještene su sve nadležne službe.

Vjetar srušio stablo jablana, oštećeno više automobila

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika

Brodsko-posavska županija Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana. Obaviještene su sve nadležne službe. 

  • +15
  • +12

Vjetar srušio stablo jablana, oštećeno više automobila

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska županija Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas do 13 sati 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Virovitičko-podravska županija Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je danas 30-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Olujni vjetar prouzročio štetu u Osijeku

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric // Pixsell

  Bjelovarsko-bilogorska županija Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je više dojava o srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete te o svima obavijestio nadležne službe. 

Krapinsko-zagorska županija Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec. Obaviještene su sve nadležne službe. 

  • +20
  • +17

Olujni vjetar prouzročio štetu u Osijeku

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Koprivničko-križevačka županija Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je nekoliko poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima. Obaviještene su sve nadležne službe. 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!