AKTUALNI TAJNIK:

'Cijelu priču oko novca za Noru skuhao je bivši tajnik Udruge'

Bionic
Reading

I najljepše priče u Hrvatskoj mogu završiti loše. Nakon što se Hrvatska ujedinila kako bi pomogla malenoj Nori, cijela priča dobila je i ne tako lijep nastavak. Norini roditelji održali su konferenciju na kojoj su ispričali svoju stranu priče o tome što se dogodilo s novcem koji je skupljen za liječenje njihove Nore. Norina majka Đana Atanasovski optužila je predsjednicu Udruge Hrabro dijete Jasminku Žužić za malverzacije s novcem. I dok su se svi bavili samo jednom strane priče, ekipa Prvog radija nazvala je Udrugu Hrabro dijete, a sve kako bi čuli što oni kažu na optužbe

Tajnik Udruge, Haris Kapetanović za Prvi radio istaknuo je kako Udruga odgovorno tvrdi da su svi preostali novci prikupljeni za liječenje Nore Šitum - na računu Udruge Hrabro dijete. Osim toga Kapetanović se novinarki Prvog Radija Ani Mikulić požalio kako nikome u udruzi nije lako:

'Mi smo samo roditelji koje se napada da je novac proneviereni. A novac je na računu.'

Na pitanje je li se cijela situacija mogla riješiti daleko od očiju javnosti, tajnik Udruge rekao je kako je svima u Udruzi žao zbog novonastale situacije, ali kada je Norina majka udruzi poslala takav dopis, da su svi ostali 'zabezeknuti'. Ako se pita Kapetanovića, cijelu priču skuhao je 'bivši tajnik udruge Alen Kocić, kojemu smeta politički angažman predsjednice udruge Hrabro dijete Jasminke Žužić'. Naime, Kapetanović je za Prvi Radio rekao kako smatra da je Kocićev motiv bio taj što je želio objavu stanja računa Udruge, kako bi se potvrdilo je li gospođa Jasminka Žužić potrošila novac na svoju predizbornu kampanju.

Ministarstvo financija nema saznanja o nepravilnostima

Ministarstvo financija oglasilo se nakon optužbi roditelja preminule djevojčice Nore Šitum iznesenim protiv Udruge Hrabro dijete.

U izjavi objavljenoj na Vladinom Twitter profilu, pomoćnik ministra Branko Šegon navodi kako do sada nisu stigli nikakvi pismeni podnesci, niti sumnje koji bi ukazivali na nepravilnosti ili netransparentno trošenje sredstava. Dodaje da će u slučaju povrede propisa Ministarstvo financija poduzeti zakonom predviđene mjere i o tome obavijestiti Državno odvjetništvo. Podsjetimo, Norini roditelji prozvali su udrugu Hrabro dijete zbog uskraćivanja podataka o iznosu uplaćenom u najvećoj humanitarnoj akciji u Hrvatskoj. Iz udruge su, pak, odbacili optužbe i na Facebooku objavili presliku računa prema kojoj je na njemu 3,6 milijuna kuna.