POLICIJSKA AKCIJA U SPLITU

Četvero uhićeno zbog organiziranja prostitucije

27.03.2013 u 22:42

Bionic
Reading

Splitski su policajci uhitili dvije žene i dvojicu muškaraca osumnjičenih za kazneno djelo prostitucije počinjeno u posljednjih pola godine na štetu sedam žena iz nekoliko hrvatskih gradova, doznaje se danas u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi

Policija je dovršila kriminalističku istragu nad 29-godišnjakinjom iz Varaždina, 31-godišnjakinjom iz Zaprešića, 30-godišnjakom iz Šibenika i 42-godišnjakom iz Jastrebarskog. Osumnjičeni su da su počinili nekoliko kaznenih djela prostitucije na štetu sedam žena u dobi od 22 do 43 godine sa splitskoga, zagrebačkoga, karlovačkoga i osječkog područja, a usluge su naplaćivane najčešće oko 150 eura, a za neke djevojke i 500 eura po satu.

U rujnu prošle godine 29-godišnjakinja iz Varaždina je 'posao' organizirala tako što je na internetsku stranicu postavila fotografije djevojaka navodeći vrste i cijene seksualnih usluga te broj mobitela na koji je primala pozive klijenata.

Policija je, uz ostalo, izvijestila da su 31-godišnjakinja iz Zaprešića i 30-godišnjak iz Šibenika pomagali 29-godišnjakinji tako što su primali pozive klijenata i djevojke prevozili na dogovorena mjesta na kojima su pružale seksualne usluge. Osim pomaganja 29-godišnjakinji, kaznena su djela dva puta počinili i sami. Od zarađenog novca osumnjičenici su za sebe uzimali oko 30 posto.