POTJERE U RIJECI

Četvero alkoholiziranih vozača ugrožavalo promet

13.11.2009 u 15:27

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana i ove noći četvero je vozača pod utjecajem alkohola, a jedan od njih i pod utjecajem opojnih droga, bježalo pred riječkim policijskim službenicima i ugrožavalo promet. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a bjegunci su uhvaćeni

Jučer oko tri sata u noći 29-godišnji Riječanin pokušao je pobjeći riječkim policijskim službenicima, koji su ga zamijetili u Kumičićevoj ulici u Rijeci. Oglušio se na policijske znakove da zaustavi vozilo te je prošao vozilom kroz nekoliko raskrižja na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforima.

U Ulici Drage Gervaisa izašao je iz vozila te se dao u bijeg, no policajci su ga brzo sustigli. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,78 promila.

Istog dana, oko 13.40 sati u Ul. Ivana Dežmana u Rijeci, isto je pokušao i 31-godišnji Riječanin. Produžio je vožnju motociklom bez registarskih oznaka, ali samo do Ulice Dolac, gdje su ga zaustavili policajci. Utvrđeno je da upravlja motociklom pri koncentraciji alkohola od 1,02 promila, a test na prisutnost opojnih sredstava također je bio pozitivan.

Sinoć pak, oko 23.15 sati, 41-godišnjak iz Novog Vinodolskog upravljajući osobnim vozilom Fiat, i to pri koncentraciji alkohola od 1,36 promila, kretao se Vukovarskom ulicom u smjeru Podmurvica. Na raskrižju s Ul. Antuna Barca izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u uzdignuti pješački otok, a zatim i u prometni znak.

Jutros oko 3.45 sati 27-godišnjak iz Viškova u alkoholiziranom je stanju od 1,34 promila počinio niz prometnih prekršaja upravljajući osobnim vozilom Toyota. Došavši pred raskrižje ulica B. Mohorića i M. Sušnja započeo je pretjecanje vozila, na sljedećem raskrižju nije se zaustavio na znak crvenog svjetla, da bi prilikom skretanja na kolnik Ul. V. i Milivoja Lenca izgubio kontrolu nad vozilom te udario prednjim, a zatim i zadnjim donjim dijelom vozila u pješački otok.

Protiv svih počinitelja prekršaja slijede odgovarajuće prijave.