PISMA ŽENA I LJUBAVNICA

Cenzura za čileanske rudare

  • Autor: Drago Pilsel
  • Zadnja izmjena 06.09.2010 13:18
  • Objavljeno 06.09.2010 u 12:29
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Videoveza koje je uspostavljena u subotu tako da su obitelji na površini vidjele i čule sve rudare otkrila je da su psiholozi odlučili zadržati golemu količinu pisama koja su žene i ljubavnice slale za 33 zatrpana rudara

Victor Zamora, koji se je bio pokazao kao najduhovitiji iz grupe, pa je, na primjer, kazao da mu je dolje dobro jer se više ne mora kupati, izrazio je nezadovoljstvo kada je otkrio da je dobio samo jedno od 15 pisama koliko su mu poslali supruga Jessica Cortes, majka i braća.

Koordinator psihologa, Alberto Iturra, priznao je da je došlo do obustave djela pisama jer ih stiže na tisuće, što ometa ubacivanje hrane, vode, lijekova kroz dvije cijevi od 12 cm koje povezuju površinu s galerijom na dubini od 700 metara gdje već mesec dana žive zatočeni rudari.

Iturra je kazao, između ostalog, da nije dobro da se svađe između žena i ljubavnica prenesu u dubinu.

Dodao je da će uskoro videoveza biti obostrana i da tada više neće biti opstrukcije u komunikacije između rudara i članova obitelji.

Iturra je rekao da neće pristati poslati im alkoholna pića ne samo zato što to ide protiv šestogodišnje tradicije rudarstva u Čileu, već i zbog toga što su tako savjetovali liječnici i stručnjaci NASA-e unatoč želji ministra zdravstva Jaimea Mañalicha koji im je obećao čašu vina za proslavu 200. obljetnice početka revolucija za osamostaljenje od španjolske krune 18. rujna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi