lloyd austin

Čelnik Pentagona pušten iz bolnice nakon tajne hospitalizacije

15.01.2024 u 19:23

Bionic
Reading

Američki ministar obrane Lloyd Austin otpušten je iz bolnice, priopćio je Pentagon u ponedjeljak, dva tjedna nakon što je primljen zbog komplikacija nakon operacije raka prostate

Austin se "dobro" oporavlja i radit će od kuće "neko vrijeme prije nego što se vrati na puno radno vrijeme u Pentagon", stoji u priopćenju.

"Ima puni pristup potrebnim mogućnostima sigurne komunikacije", dodaje se. Austin je priopćenjem poručio da je "zahvalan na izvrsnoj njezi koju sam dobio u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed" te se zahvalio "izvanrednim liječnicima i medicinskom osoblju na njihovoj profesionalnosti i izvrsnoj podršci."

  • +7
Lloyd Austin Izvor: EPA / Autor: HOW HWEE YOUNG

Austin (70) prošloga je tjedna javnosti obznanio da ima rak prostate, nakon što je operiran u prosincu. U vojnu bolnicu primljen je 1. siječnja s komplikacijama. Tek 5. siječnja Pentagon je obavijestio javnost da je šef obrane hospitaliziran. Kasnije se pokazalo da je čak i Bijela kuća neko vrijeme bila u neznanju o Austinovoj dijagnozi, liječenju i hospitalizaciji. Tajnovitost je izazvala manji skandal - posebno dok bjesne ratovi u Gazi i Ukrajini - ali je predsjednik Joe Biden prošlog tjedna rekao da i dalje ima povjerenja u Austina.