VAPAJ AMERIČKOG NOVINARA

'Čekajte malo, ne povodimo se za Hrvatima!'

18.12.2013 u 12:39

Bionic
Reading

Američki novinar Josh Richman, koji radi za Bay Area News Group, najvećeg novinskog izdavača u Zaljevskom području San Francisca, oštro se obrecnuo na likovanje američke organizacije Liberty Counsel povodom hrvatskog referenduma o braku. Richmanov osvrt, koji se sigurno mnogima u Hrvatskoj neće svidjeti, prenosimo u cijelosti

Konzervativni pravni centar Liberty Counsel priopćio je da su hrvatski građani velikom većinom - 66 posto naspram 34 posto - izglasali ustavni amandman kojim se brak definira kao zajednica muškarca i žene.

Podršku tom amandmanu organizirala je Katolička crkva kao odgovor na zakon 'koji bi stvorio homoseksualneživotne partnere', stoji u priopćenju te organizacije.

'Sjećanja na tzv. progresivne režime koji kontroliraju društvo svježa su u mislima Istočnoeuropljana. Znaju da, ako su ljudi ujedinjeni, oni mogu prevazići te progresivne ideale koji upropaštavaju obitelji i zajednice', poručio je Mat Staver, osnivač i predsjednik Liberty Counsela, čerečeći Obaminu administraciju jer 'radi na potkopavanju braka i obitelji širom svijeta' uz ideologiju koja je 'moralno bankrotirana i antiamerička'.

Čekajte malo.

Promatramo li Hrvatsku kao model za ljudska prava i vrijednosti? Tu naciju koja je vidjela jedno od najsurovijih i najsmrtonosnijih etničkih čišćenja posljednja dva desetljeća i koja takvo nastojanje još uvijek slavi državnim praznikom? Ne biste li rekli da bi to bilo prilično neobično? 

Neću sada biti poput Boba Dylana, ali možda se ne bismo trebali povoditi za Hrvatima u načinu na koji tretiramo druge.